Piese de Origine

Afla de ce este important sa folosesti piese de origine!

 

CE ESTE PIESA DE ORIGINE?

Legislatia actuala defineste piesa de schimb de origine ca fiind o componenta care indeplineste cerintele specifice ale constructorului vehiculului fiind validata de acesta.

 

DE CE PIESA DE ORIGINE?

Foloseste numai piese de schimb si accesorii de origine pentru a beneficia de calitatea si garantia constructorului si pentru a asigura durata lunga de utilizare a vehiculului.

 

NU TE LASA INSELAT DE PRETUL MIC AL UNOR PIESE DE SCHIMB DE PE PIATA. ACESTEA POT FI CONTRAFACUTE!

Placuta de frana de origine
Apar marca si referinta

Placuta de frana contrafacuta
Copiaza ilegal marca si referinta produsului

Bara fata Logan de origine

Bara fata Logan contrafacuta

CUM DISTINGEM ADEVARATUL DE FALS SAU ORIGINALUL DE COPIE?

Poti identifica usor piesele de origine Dacia, prin grafica specifica a ambalajului de origine, dar si prin eticheta care contine cateva elemente de securitate.

 

Elementele principale de identificare a unei etichete securizate Dacia sunt: holograma care poarta marca Dacia si mentiunea Piesa de Origine si codul unic de trasabilitate.

 

RISCURILE IN CAZUL FOLOSIRII SI COMERCIALIZARII PIESELOR CONTRAFACUTE

Pot dauna fiabilitatii vehiculului, deoarece nu respecta caietul de sarcini Dacia si nu sunt supuse testelor de conformitate si calitate impuse de Producator.

 

Posibilitatea aparitiei unor probleme cu consecinte grave, care afecteaza securitatea rutiera si siguranta la bord, de exemplu materialele de calitate slaba care nu vor rezista sau nu se vor deforma cu aceeasi eficienta ca cele de origine in momentul producerii unui impact.

 

Vezi teste comparative piese originale versus piese contrafacute.